Publikováno Napsat komentář

Okinawské mlsání II.

undefined

Dnes jsem otevřela balení vlašských ořechů kandovaných v okinawském černém cukru. Ořechy obalí kolem dokola v černém cukru – kokuto, který se vyrábí pomalým vařením šťávy z cukrové třtiny do jemného, sypkého prášku s bohatou chutí. Protože sladkost může být velmi intenzivní doporučuje se ke konzumaci s čajem.

Hořkost vlašských ořechů, je s černým cukrem opravdu skvělá kombinace. Ořechy navíc kandováním získají měkkou strukturu a opravdu jsem si pochutnala, ačkoliv nejsem úplně fanda vlašáků.

undefined

K oříškům jsem si uvařila japonský jasmínový čaj. Je sice ze sáčku, ale nenechte se mýlit, to není jako čaje, které koupíte u nás. Kvalita je opravdu vysoká a od sypaného skoro nepoznáte rozdíl. A z jednoho sáčku úplně s přehledem uděláte i dva nálevy.

Čaj se jmenuje Higa Granny’s Sanpin Cha (Jasmínový čaj babičky Higa) a směs vychází opět z okinawské receptury, která je ovlivněná jak Čínou tak Japonskou tradicí. Čaj má lehoučkou florální chuť podtrženou jemnou chutí zeleného čaje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *