Japonské mlsky jsou pověstné. Bývají velmi sladké a pro nás často neobvyklé. Chtěla bych vám přiblížit japonské jídlo, které u nás běžně nepotkáte. Něco získám přímo z Japonska a něco sama uvařím.
Jako první zastavení máme Okinawu.
Na Okinawské ostrovy se domorodci jezdí v létě koupat, je známá svými písčitými plážemi a slunečnou oblohou. Tvoří je celkem 160 ostrovů z nichž 48 je neobydlených a na ostatních najdeme nedotčenou přírodu.
Místní kuchyně je mezinárodně velmi populární a tvoří jí mix japonské a čínské tradice.
První ochutnání Okinawi byla báječná snídaně v podobě kynuté buchty, která mi chutí velmi připomíná italské sladké pečivo, ale je mnohem nadýchanější. Těsto se vrství okinawským bohatým černým cukrem – kokuto. Jemné a vláčné těsto se dokonale doplňuje do komplexní sladké chuti.
Dala jsem si s hořkým černým čajem z Číny z čajovny Meetea.
Výrobce Day Pus – posláno balené z Japonska.